Nu har vi hittat formen för grillträffar.
Så klart skall man inte framhäva sig själv, men igår skedde något magiskt på vår härliga sommargrill träff…………..Mats du gör absolut inget annat än framhäver dig. Du är ju som en uppblåst pösmunk eller hellre en gorilla som slår sig för bröstet för jämnan.……… Nej men snälla lilla bittra människan bara för inte du fick komma till igår skall väl inte all din bitterhet gå ut över stackars lilla oskuldsfulla mig?……………..Nu flyger flosklerna igen och den där mats kan inne skilja på sanning eller lögn!…………..Tyst på sig och gå in och skura köksgolvet, knäskura med tandborste om du inte skärper dig. Jo så här var det. Vi pratar liksom alla andra om det här med Corona tider och hur vi skall kunna hjälpa till. Olika ideer och tankar kommer och då vi hade dragit ihop till grill och det var 30 anmälda så var det viktigt att göra allt eller så mycket vi kunde på rätt och bästa sätt……………..Ingenting som ligger för dig Mats du vill bara glänsa som en uppblåst suffle…………… Nu åker tandborsten fram tyst med dig ! Thomas och jag som dagligen pratar och bara tänker på föreningen började titta på hur vi skulle möblera i trädgården. Vi kom fram till att ett 8 mans bord bara fick rymma fyra. Sedan satt vi ett runt mindre bord med plats för 2 och sedan ett 8 manna bord igen. Genast hade alla fått mer än 2 meter åt alla håll. Och så gjorde vi även på kortsidan. Det blev snyggt men framför allt praktiskt och så följde vi alla regler vi kunde. Blommor och blader finns i hela trädgården så kom gärna förbi och se en av Malmös minsta men vackraste oaser. Vi har också skapat ett blomsterhav i vår nya Covid Hörna.

Folket anlände i horder och man kan väl säga att vi hade det nästan som före Coronan. Alla hälsade med fot eller armbåge och några kontenitala kindpussar uteblev. Härligt att se att allt funkade igen. Folk hjälptes åt att bära ut allt som kom från kylarna och ställde på alla våra kylplattor. Grillen var uppvärmd och klar och så kom jag med de sista två nyheterna. Alla hade fått en egen tång att ta mat med så ingen behövde röra vid andras tänger. Stor burk med skedar som byttes mellan varje person och lades för disk och bra avstånd så ingen var närmare än han eller hon själv ville. Ett 30 tal rätter serverades och folk ät njöt tog om och njöt en gång till. Efter det kom husets hemväxta rabarber ( tack Kristin) väl till pass med en lättslagen skånsk vispegrädde……………..Vad är det för skillnad på den? Knäppis…………..Det vet du väl att Skånska kor säger mu på Skånska!!!!!!!!

Ni förstår säkert alla att stämningen var på topp och detta var ytterligare en stjärna för alla oss på Sjundehimmelen som arbetar för er och alla sina medlemmar.Efter hand började folk släntra in och då tog den andra värden över och det blev så där lite skönt mörkt och porrigt, men eftersom jag är en diskret timid man och som sover med händerna på täcket varje natt så vågade jag mig inte in för att se vad som hände. Men man märkte på folks reaktioner att allt kunde hända och det förstod vi så klart att det gjorde, Bara att få njuta och höra och se alla våra vänner så försommar glada och spralliga är mer än nog för allt det jobb som så klart ligger till grund för en så här stor träff.

Därför mina vänner har vi på Sjundehimmelen bestämt oss att utöka sommarens träffar väsentligt. Alla ni som måste resa i Sverige kommer att få många flera grillkvällar och andra träffar hos oss och med de restriktioner som vi alla måste följa. Men Sjundehimmelen är din och allas naturliga säkra och också ödmjuka samlingsplats!

Hälsningar Mats som idag får se vår nya hemsida och också får ett plank byggt mot grannen där vi grillar.