Något mycket speciellt hände igår. Dom gamla trollen Lunkentuss och Storkäft satt och deppade framför de tomma kaffekopparna på Sjunde och rörde lite förstrött med skeden i sumpen på bottnen av koppen. Kanske hoppades de att de skulle se några tecken på ljusning i deras miserabla tråkiga urusla och händelsefattiga liv…………..Men Mats nu är du väl mer galen än vanligt, du kan väl inte mena att du är ett troll numera det vet väl var enda människa att du är en gubbe men ännu inget troll………….Tyst nu lilla människan, jag försöker berätta för våra vänner vad som hände igår när proppen drogs ut…………….Den ända propp på det här stället är du Mats och dig kan man inte ens dra ut……………Tyst nu lilla människan och låt mig få fortsätta berätta…………….Berätta mats sanningen finns inte ens i samma rum…………..
Jo när gameltrollen satt och beklagade sig över hur bra det varit förr och hur eländigt det blivit nu med pandemier och prisstegringar och krig och allt annat sattyg, så tyckte trollen nog mera synd om sig själva än över den verklighet som fanns runt omkring dem. För visst var det mörkt i trollberget, men utanför fanns det massor av vackra blommor och en härlig skön somrig trädgård med både fontän och begynnande vinodling. Lunkentuss sneglade på sin magiska tingest med ljus och knappar och som kunde avge ljud och ljusa bilder. Detta var något nytt i trollhuset men som Storkäft sa, man måste följa med i utvecklingen. Idag är det visst nån form av lunchmix . Är det lönt att vi öppnar dörren, det kommer ju ändå inget folk.sa Lunkentuss och plirade lite pillemariskt och satt och vickade på sin lösa tand. Ja men nu får du ju ge dig sa Storkäft, det har ju utlovats några små sockersöta människokvinnor som var sugna att hälsa på. Jag får väl gå och låsa upp dörren då, annars har vi det ju så bra här bara du och jag Storkäft.
Då brakade det formligen lös folk kom i horder på cyklar gåendes springandes krypandes med bilar med taxi med buss och med häst och vagn tror jag visst………….Sanningen Mats sanningen överdriv inte allt……………. Folk ville köpa medlemskap lösa entre gå på toa hoppa in i duschen smaka på pajen dricka kaffe ha mer isvatten köpa extra medlemskap till sina söner ja herre gud vad folk som strömmade in. Huset blev fullt skåpen tog slut lådorna räckte inte till. Då sa Storkäft , var skall de lägga sina grejer de som kommer. Gå ut och hämta några stora planteringskärl på gården så folk kan lägga undan sina saker. Ja med dom är fulla med metmaskar. Häll ut dem då sa Lunkentuss och så blev det. När allt var fyllt inne så fortsatte folk komma och fick lägga sina saker i stora krukor, dom som inte var fulla med blommor, Så nu blev det mest blommiga kalsonger svarta T shirts och en och annan keps med osedlig text på.
Efter 3 pandemi år sjöd huset av aktiviteter, Det var den nya långa slanka värdinnan i rosa fluff som tog emot alla nyanlända och hälsade välkommen Sedan var det den berömda Tyskan som lät sina väna tyska glosor höras över hela huset ich brauche mer mer mer unt so veiter. Rödhåriga Zara kom och intog sin rokoko stol och vad som hände där stannade där. Den tystlåtna blyga violen från Flen dök också upp och fick en lektion i välartad manlig uppvaktning. Vår transa en dam med stil gled med heta vana steg genom salongerna och insöp allt som hände och lite till. Att allt kan så snabbt ändras tackar vi alla för och hoppas på en nytändning för huset
Att Thomas och jag ligger i en kuvös i dag och hämtar andan och båda har fått hjälp av färdtjänst för att både komma i och ur sängen Allt detta är ju bara en förlängning av gårdagen otroliga stämning då proppen gick ur Sjundehimmelen och allt blev som förut.